De dames en herenteams sluiten 2018 met winst af

Ons damesteam heeft zaterdag 15 december met een prachtige wedstrijd het jaar afgesloten. Tegen de studenten van De Uithof werd en zwaar bevochten 3–2 zege in de wacht gesleept.

De wedstrijd werd al om 11 uur zaterdagochtend aangevangen. In de eerste set moesten de dames nog even wakker worden. Die ging met 25–13 naar USV Protos. De 2e set herpakten de vrouwen zich met 25–20 setwinst. Helaas was dat van korte duur want de 3e set moest met 25 – 14 uit handen gegeven worden. Maar de vierde set waren de dames weer goed bij de les met een krappe 25–23 winst tot gevolg. Door de 2-2 tussenstand moest er een 5e beslissende set worden gespeeld waarin veel spannende punten werden gespeeld. Uiteindelijk kwam VCKR als winnaar uit de bus na een bloedstollende 18–16 overwinning. De dames gaan als nr. 6 in de stand de winterstop in.

De heren hebben ook hun laatste wedstrijd dit jaar gewonnen. De eerste set tegen Bevoc moest in de verlening worden beslist. Het werd 28–26 voor VCKR. Ook set 2 ging gelijk op maar nu trok Bevoc aan het langste eind met 23–25. In set 3 kreeg vaste spelverdeler Arno even rust om zijn taak weer over te nemen op het moment dat het nodig zou zijn. Dat moment kwam halverwege set 4, nadat de 3e set met 25–14 was gewonnen. Midden 4e set dreigde zand in de motor te komen en Arno nam het roer weer over van Peter die op de diagonaalpositie ging spelen. Het eindresultaat was dat alles helemaal goed kwam met 25–22 setwinst. Zo werden de Benschopse “boerenjongens” met een 3–1 nederlaag naar huis gestuurd. De mannen van VCKR gaan de winterstop in op een keurige 6e plaats in de ranglijst.