Verslag Volleybal Odijk week 30

Eind september is de competitie van het nieuwe volleybalseizoen weer van start gegaan. Zowel de dames als heren van VC Kromme Rijn zijn met een overwinning goed uit de startblokken gekomen.

De heren traden in Odijk aan tegen Jupiter uit Oudewater. Na een goed begin, makkelijke winst 1e set met 25-20, kwamen de mannen in een onverklaarbare dip terecht. De spelverdeling was niet optimaal en de aanvallers wisten nauwelijks meer te scoren. Gevolg set 2 en 3 werden verloren. In de 4e set dreigde het foutief af te lopen. Tot halverwege de set met 5 punten achterstand met name Arno en Wouter de beleving binnen het team weer terug wisten te brengen. Ineens konden de mannen weer zelf te scoren waarmee de 4e set met 25-16 werd gewonnen. De 5e beslissende set hadden de heren de tegenstander volledig onder controle. Buitenaanvaller Niels maakte belangrijke punten. De set werd met 15-8 winnend afgesloten. Eindresultaat 3-2 winst.

De dames speelden een week eerder al hun 1e wedstrijd bij Jupiter in Oudewater. Zij keerden toen huiswaarts met een keurige 3-1 overwinning. Zaterdag 29 september speelden zijn de tweede wedstrijd tegen GO uit Geldermalsen. Een tegenstander die net iets meer in huis had dan het Odijkse vrouwenteam. Coach Ine had met slechts 7 dames een krappe selectie beschikbaar. De dames knokten voor wat ze waard waren maar set 1 en 2 werden ruim verloren. In set 3 begon het tij te keren. De set ging lang gelijk op tot de aanvoerster vanGO met 2 moeilijke services de set besliste. Toch gaf dit moed voor de 4e en laatste set en deze werd met 25-20 binnen gesleept. De wedstrijd werd dan wel met 3-1 verloren maar de dames hebben prima tegenstand geboden en gingen met een goed gevoel richting de kleedkamer.

Auteur: Wouter Goes