Wedstrijdverslag 17 – dec. – 2016 : VCKR Heren-1 – VV Boni Utrecht

Wedstrijdverslag 17 – dec. – 2016  : VCKR Heren-1 – VV Boni Utrecht

Belangrijke winst Heren 1 op Boni

Op zaterdagmiddag 17 december speelde Heren-1 hun laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar. Tegen V.V. Boni, een volleybalvereniging voortgekomen uit het welbekende Utrechtse Bonifatius College. Beide teams zijn middenmoters dus het belang van de wedstrijd was wie komt er bij de winterstop in het linker rijtje en welk team in het rechterrijtje.

Het begin van de wedstrijd was gelijk opgaand maar HS1 trok toch aan het langste eind met 25-19. Ook de 2e set hielden de teams zich in aardig in evenwicht. Een servicefout in de eindfase van de set van de diagonaalspeler van VCKR bracht de ommekeer. Deze set ging, overigens terecht, naar Boni met 22-25.

Vanaf set 3 had VCKR duidelijk het betere van het spel. Inmiddels was Rens voldoende uitgerust van zijn wedstrijd met Heren-2 die hij ervoor had gespeeld. Hij verving routinier Gerard die zijn krachten mocht sparen voor de belangrijke 4e set. De derde set ging met 25-18 naar de thuisclub. De 4e set nam VCKR aanvankelijk een voorsprong maar konden die niet uitbouwen zodat het toch nog enigszins spannend werd. Gerard zorgde voor het mooiste punt van de wedstrijd door met een spreidsprong weg te springen voor een aanval van Boni. De bal ging tussen zijn benen door “net” uit. Punt voor ons dus. Hiermee was het ijs definitief gebroken en liepen de mannen naar 25-19 setwinst. De wedstrijd was met 3-1 in de pocket.

Na de winst in Culemborg van vorige week en de punten uit deze wedstrijd erbij staat Heren-1 momenteel op een keurige vijfde plaats in de ranglijst. Met deze positieve ontwikkelingen gingen de mannen ’s-avonds voor de traditionele jaarafsluiting naar de chinees in Bunnik. Bij trainingspaksponsor Hong Kong Garden werd op een gezellige wijze de 1e helft van het seizoen afgesloten.

Op naar de Oliebollen , op naar de 2e helft in 2017.